U zegt groen en wij doen!
Bekijk Curatio Zakelijk Bekijk Curatio Interieurplanten

Bevind u dichtbij gras en u zal onder een warm dak zitten

Sedum Dak Aanleg Door Curatio

Sedum dak door Curatio

Een sedumdak (vroeger heette het ook wel grasdak) is een groene manier om huis, schuur, garage,fietsenstalling of clubgebouw te bekleden. Het bespaart energie in de vorm van isolatie. Het verlengt de levensduur van uw dakleer aanzienlijk. Het verhoogt de waarde van uw vastgoed. Een sedumdak / groendak reduceert het geluid. Het verbetert uw leefomgeving. Het maakt uw huis en tuin compleet.

U vraagt zich af waarom zou ik mijn huis of schuur met sedums bekleden. Er zijn een aantal goede redenen voor

Een sedum dak een groene manier om je huis, schuur, garage, fietsenstalling of clubgebouw te bekleden.

Het bespaart energie in de vorm van isolatie. Het verlengt de levensduur van uw dakleer aanzienlijk. Het verhoogt de waarde van uw vastgoed. Een sedumdak / groendak reduceert het geluid. Het verbetert uw leefomgeving. Het maakt uw huis en tuin compleet.

Milieuvoordelen-Energiebesparing

Ook op het gebied van energiebesparing is een sedum dak een topper. Heeft u 's zomers ook zoveel hinder van onbarmhartig hoge temperaturen? Bij platte daken kan de temperatuur op een mooie zomerdag wel oplopen tot over de 80 graden Celsius. U kunt u wel voorstellen dat het dak dan als een oven gaat werken en de hitte over een heel lange tijd blijft uitstralen. Een aircosysteem verbruikt veel energie. Een sedumdak is een natuurlijk aircosysteem, die eigenlijk door iedereen die om het milieu geeft toegepast zou moeten worden.In de winter levert een groendak ook een energiebesparing op. De dikke beplantingslaag houdt de kou lange tijd buitenshuis.

Lucht zuivering

We weten allemaal dat de CO2/ fijnstof-uitstoot een groot probleem is. Bijvoorbeeld een sedumdak bestaat uit diverse soorten vetplantjes die alle de eigenschap hebben om veel koolstofdioxide, oftewel CO2 en ook fijnstof vast te binden. Het mooie is dat CO2 omgezet wordt in appelzuren, wat door de plant gebruikt wordt om te leven, te bloeien en te groeien. Dus sedum is de plant bij uitstek om veel CO2 te verwerken. Iedere dag weer opnieuw heeft het plantje de mogelijkheid om als een soort spons de schadelijke stoffen op te zuigen uit de lucht. Met de aanleg van een sedumdak levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu en aan de luchtkwaliteit van uw eigen leefomgeving.

Regenwateropvang en subsidies

Als het gaat over hemelwaterretentie, zoals dat met een mooi woord heet, is een groendak een ideale oplossing voor de wateroverlast die steeds meer een bekend verschijnsel wordt in de hedendaagse samenleving. Daarom zijn er steeds meer gemeentes in Nederland en daarbuiten die m.b.v. subsidies deze groene daken willen stimuleren.

Vraag ons naar de mogelijkheden wat we voor u kunnen betekenen.

Download the PDF file .

Kernvragen
-Hoe moet ik een sedum dak aanleggen?

< ga terug naar dienstenoverzicht

Sedum dak aanvragen


captcha Typ code over om onze AV en Privacy Beleid te accepteren en te verzenden

Projecten

bekijk onze portfolio

aq_block_4

Hoveniersbedrijf Curatio sedum